Tisková zpráva nakladatelství NF Distribuce:

Vážení čtenáři,

Rádi bychom se s vámi podělili o aktuální komentář ke knize autorů M. Šichtařová & V. Pikora: LUMPOVÉ A BERÁNCI (první vydání v říjnu 2014, nositelka Ceny čtenářů Magnesia Litera z roku 2015):

Text knihy vznikal už na konci roku 2013. Kniha byla zamýšlena jako varování před křehkostí evropského finančního a politického systému. Měla ukázat, že v Evropě existuje řada bank s obrovskými problémy, které však nejsou na první pohled vidět a jsou uměle maskovány. Tyto nemocné banky v kombinaci s nekompetentními kapitány hospodářské politiky, kteří víc než ekonomickými odborníky jsou pouhými sebestřednými politiky s mnohými slabostmi, mohou vést k řetězci nešťastných událostí ústících v krajním případě až k rozpadu EU a eurozóny a k nové finanční krizi ovlivňující každého z nás.

Ačkoliv kniha byla míněna jen jako varování před zcela hypotetickým scénářem, od okamžiku jejího vydání se tento scénář do podivuhodných detailů neustále naplňuje. Kniha tedy s téměř tříletým předstihem události posledních dnů předpověděla!

Kniha má podobu románové fikce, která se však důsledně opírá o skutečné reálie. Mezi její naplněné předpovědi patří například:

  • Odtržení Velké Británie od Evropy (BREXIT)

 

 

 

  • Loňská vlna výběru vkladů a prázdné bankomaty v Řecku, a další.

 

Připomeňme, že v době psaní knihy se jednalo o sotva uvěřitelné představy, jejichž následné naplnění následně přineslo mnohým dokonalý šok – typicky se tak stalo v případě BREXITu. Přesto ještě mnoho vizí zůstává stále nenaplněných a autoři se domnívají, že už nejbližší budoucnost ukáže, nakolik se i další z těchto vizí postupně naplní.

 

V papírové podobě je kniha dostupná zde: http://www.nextfinance.cz/knihy/  nebo zde: http://www.kosmas.cz/knihy/193394/lumpove-a-beranci/

Jako e-knihu je možno stáhnout ji zde: http://www.kosmas.cz/knihy/197784/lumpove-a-beranci/

 

S pozdravem

Tým nakladatelství NF Distribuce s.r.o.

NextBlog

Na nextBlogu naleznete nejen aktuální postřehy ze světa financí, ale téže zajímavé odkazy na věci, které nás zajímají a baví. Doufáme, že Vás budeme nejenom informovat, ale i bavit a téže vzdělávat.